Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Olt3aNu

[Mit] NERO JUCA SI RADEA IN TIMP CE ROMA ARDEA

Recommended Posts

Men-belonging-to-historic-002.jpg

In noaptea de 18 spre 19 iulie 64 s-a produs un degajament. In doua ape am putea spune. Roma a luat foc. Marele Incendiu a fost numit. Mitul popular care inconjoara acest eveniment spune ca Nero juca in timp ce vedea cum Roma arde.

Mai mult de atat, mitul spune ca a beneficiat de pe urma incendiului pentru ca a avut mai mult loc pentru noul sau palat.

Suetonius si Cassius Dio spun ca Nero canta “Jefuirea Illiumului” in costum de scena in timp ce orasul ardea. Totusi, Tacitus relateaza ca Nero era in Antium in timpul incendiului. Tacitus spune ca era doar un zvon ca Nero a cantat la lira in timp ce orasul Roma ardea. De fapt, potrivit tot lui Tacitus, cand a auzit vestile teribile, Nero s-a grabit sa ajunga la Roma pentru a organiza apararea, pe care a platit-o din fondurile proprii.

Dupa incendiu, Nero si-a deschis palatele pentru a oferi adapost celor fara casa si a aranjat sa fie aduse provizii pentru a preveni infometarea printre supravietuitori. Dupa incendiu, a trasat un nou plan de dezvoltare urban. Dupa incendiu, casele au fost indepartate una de alta, construite din caramizi si asezate de-a lungul unor drumuri largi. Nero a construit si un nou complex-palat numit Domus Aurea intr-o zona distrusa de foc.

Mai mult, mitul spune ca a cantat la violina. Iar acest instrument nu a fost inventat decat 1000 de ani mai tarziu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...