Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Olt3aNu

[Mit] LADY GODIVA CALAREA DEZBRACATA

Recommended Posts

Tin minte numele “Lady Godiva” din melodia “Don’t stop me now”, lansata de Queen in 1978. Bineinteles, nu ma nascusem atunci. Iata si versurile:

“I’m a shooting star leaping through the skies
Like a tiger defying the laws of gravity
I’m a racing car passing by like Lady Godiva
I’m gonna go go go
There’s no stopping me”

Probabil si la acea vreme, ca si acum, lumea credea ca Lady Godiva calarea dezbracata. Intrigat de istorie si mitologie, am cautat acest subiect oarecum pudic. Si iata ce am aflat.

Lady Godiva era o doamna nobila anglo-saxona. Se presupune ca domnita calarea goala pe strazile din Coventry, Anglia. Si asta pentru a-si forta sotul – Leofric (968–1057) sa abroge o taxa nejustificata pusa chiriasilor ei. Ea si sotul ei erau foarte generosi cu saracii si institutiile religioase ale vremii.

In 1043, Leofric a fondat si inzestrat o manastire benedictina la Coventry. Se crede ca domnita Godiva a instigat. Se crede ca legenda s-a dezvoltat din aceasta disputa. Dar nu exista indoiala ca sotul ei era foarte bogat si putea sa ii faca acest hatar.

Foarte interesant este ca legenda lui Tom care trage cu ochiul si-a avut originile tot aici. Adica un nene care s-a uitat la domnita cum calareste goala si a fost lovit de orbire.

Dupa ce ca stima unei domnite a fost rapita de un mit istoric dizgratios, acum mai lasam orbi si pe cei care indraznesc sa priveasca.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...