Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Olt3aNu

[Mit] AU FOST VRAJITOARELE ARSE PE RUG IN SALEM?

Recommended Posts

mw-witch_hunt_0.jpg

Lipsa de informatie ne omoara. Mai ales in ziua de azi. Ganditi-va cat de mult ne influenteaza media prin diversele sale canale de stiri. Suntem mereu bombardati de informatie online si offline. Dar stim sa facem diferenta intre ceea ce este real si ce este inventat. Cel mai rau este cand detinem doar o parte din informatie, o jumatate de adevarat. Atunci intervin “parerile”, prejudecatile.

Asa s-a intamplat si in cazul vrajitoarelor din Salem. Cu totii avem impresia ca stim foarte bine aceasta istorie. Am vazut atat de multe filme, nu?

Adevarul este ca in 1692 si 1693, vanatoarea vrajitoarelor a lovit Salemul. Ca o manie ucigasa. Salemul este in Massachusetts, Statele Unite ale Americii. Au rezultat o serie de procese care au dus la moartea a 20 de acuzate. Acuzate de vrajitorie desigur. Peste 150 de persoane au fost judecate pentru crime de vrajitorie. Contrar mitului popular vrajitoarele nu au fost arse pe rug. Au fost doar spanzurate.

Din 20 de condamnati in procesele de vrajitorie, 14 erau femei, iar 6 erau barbati. Toti au fost executati prin spanzurare. Doar un singur barbat a murit in timpul torturii “judiciare”.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...