Jump to content
Sign in to follow this  
TragHDMori3D

Microsoft a intrat în clubul select al companiilor de 1 trilion de dolari

Recommended Posts

1-ceosatyanade.jpg?height=512&width=640

Doar trei companii din industria IT au depăşit pragul simbolic de 1000 miliarde dolari capital de piaţă, iar Microsoft este una dintre acestea. Deocamdată, acest titlu a fost păstrat deocamdată doar pentru scurt timp, vestea depăşirii pragului simbolic determinând aprecierea temporară a acţiunilor Microsoft până la valoarea de 130.59 dolari.

La nivelul actual, Microsoft este o companie mai valoroasă chiar şi decât Apple sau Amazon, după ce şi acestea au atins pragul de 1 trilon de dolari valoare de piaţă în cursul anului trecut.

Potrivit ultimului buletin adresat investitorilor, profitul raportat de Microsoft pentru trimestrul încheiat la data de 31 martie a fost de 8.8 miliarde dolari, în creştere cu 19% faţă de anul trecut. Suma se raportează la venituri totale de 30.8 miliarde dolari, în creştere cu 14% faţă de anul anterior.

După un lung parcurs în rolul de lider pe segmentul consumer software, Microsoft pare că a reuşit plierea pe segmente de piaţă şi mai profitabile. Astfel, performanţele companiei sunt atribuite în special diviziilor cloud computing şi business services, serviciile livrate pe aceste segmente de piaţă devenind prioritare pentru Microsoft.

Având în vedere parcursul actual pe segmentul cloud, este de aşteptat ca Microsoft să rămână pentru ceva timp în clubul select al companiilor de 1 trilion de dolari.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...