Jump to content

Sebastian

Premium
 • Content Count

  421
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Sebastian last won the day on July 7

Sebastian had the most liked content!

Community Reputation

45 Eminent

About Sebastian

 • Rank

 • Birthday 07/26/1999

Contact Methods

 • Facebook
  https://www.facebook.com/profile.php?id=100038437843434

Recent Profile Visitors

578 profile views
 1. Ştiaţi că… Biserica Romano-Catolică Sfântul Mihail din Cluj este a doua biserică gotică ca marime din Transilvania? Acest edificiu este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania precum şi a doua biserică gotică ca marime din Transilvania după Biserica Neagra din Braşov. Printr-un act eliberat în anul 1316, Carol Robert de Anjou acorda dreptul oraşului de a-şi alege liber preotul şi parohul, în acest sens se va începe construcţia unei biserici parohiale. Construcţia bisericii s-a desfăşurat în două faze: prima a început în anul 1316 şi a fost finalizată în 1390, urmată de o a doua fază între 1410-1487. De importanţă artistică deosebită este capela Schleunig, aflată în colţul sud-vestic al edificiului, dedicată Arhanghelului Mihail. Tavanul pe ogive al acestei capele a fost terminat în preajma anului 1481, iar în interiorul capelei se păstrează cele mai însemnate fresce ale bisericii. Capela poartă numele lui Gregorius Schleunig, care a fost pleban al oraşului între 1450-1481.
 2. Ştiaţi că… Mănăstirea Arbore este construită fără turlă? Aceasta ctitorie boierească este o biserică ortodoxă construită în anul 1502 în satul Arbore de către hatmanul Luca Arbore. Acesta a început ridicarea mănăstirii în luna aprilie a anului 1503, după cum aflam din inscripția sculptată în interior şi este construită din cărămidă şi piatră extrasă de la carierele din zonă. În pronaos este situat mormântul ctitorului mănăstirii, Hatmanul Arbore, ucis din porunca lui Stefaniţă Vodă în anul 1523. Chivotul mormântului este considerat cel mai valoros însemn funerar de stil gotic din Bucovina.
 3. Ştiaţi că… Mănăstirea Peri din Maramureş este cea mai înaltă biserică de lemn din lume? Iniţial a fost ridicată o biserică din piatră, iar pentru o perioadă de 312 ani aici şi-a avut sediul Episcopia Română a Maramureşului. Mănăstirea purta pe vremea voievozilor Dragoşeşti hramul Sfântul Arhanghel Mihail. Datorită trecerii timpului vechea mănăstire din piatră s-a distrus în anul 1783. Mănăstirea din lemn Săpânţa Peri a fost înfiinţată în anul 1997, la hotarul satului Săpânţa, din dorinţa de a reînnoda tradiţia istorică a vechii Mănăstiri Sfântul Arhanghel Mihail, din Peri, Maramureş, astăzi pe teritoriul Ucrainei. Este construită din lemn de stejar, pe un soclu de piatră iar turla are 78 de metri înălţime. Biserica a fost construită în stil maramureşean fiind placată iniţial cu 8,5 kilograme de aur, iar crucea este înaltă de şapte metri, la rândul ei fiind învelită cu patru kilograme de aur.
 4. Ştiaţi că… Cel mai vechi castel medieval din lume este Krac des Chevaliers? Denumit şi Cetatea Cavalerilor Ospitalieri este un castel al cruciaţilor din Siria şi a fost construită în mare parte în anul 1031 în timpul Cruciadelor, de către emirul din Homs. În anul 1099, în timpul primei cruciade, cavalerii sub conducerea lui Raymond IV de Toulouse în drum spre Ierusalim, ocupă cetatea timp de 10 zile, după care pleacă şi asediază oraşul Arqa, cetatea rămânând sub stăpânirea musulmanilor. Locul unde se afla Krak des Chevaliers a fost ocupat de o asezare a curzilor în secolul XI, fapt pentru care s-a numit iniţial castelul Curzilor, mai apoi devenin Krac de l’Ospital şi în secolul al XIX-lea a fost denumit Krak des Chevaliers. Din anul 2006 se afla si el pe lista patrimoniului universal UNESCO.
 5. Ştiaţi că… Împăratul Constantin a convocat primul Sinod ecumenic de la Niccea? Sinodul a avut loc în anul 325 şi se pare că au participat peste 300 de episcopi din tot ţinutul creştin, excepţie au făcut de la iudeii creştini şi de la Biserica Mar Thoma. Aici s-a discutat problemele ridicate de Arius din Alexandria care susţinea că Isus din Nazaret nu ar fi fiul lui Dumnezeu născut din veşnicie, ci doar o creatură a Tatălui care în singurătatea lui l-ar fi creat pe Iisus şi l-ar fi înfiat. Din punct de vedere ecumenic “Credo”-ul (Crezul) de la Niceea era contra ereticilor arianişti, iar pentru prima dată la nivelul întregului Imperiu Roman a fost recunoscută Sfinta Trinităţi – Dumnezeu, Isus Christos și Duhul/Spiritul Sfânt – ca piatră de temelie a Orthodoxismului catolic.
 6. Regulament de postare: Tagul trebuie pus în felul următor - kript.ro. Se respecta regulamentul general al forumului Evitați posturile de genul: "bravo" sau "nu știam", deoarece sunt considerate post-hunt și veți fi sancționați. Înainte de a posta o știre, folosiți funcția Search pentru a verifica dacă nu a mai fost postată de altcineva. Trebuie să specificați Sursa fiecărui articol postat în cazul în care informațiile nu sunt proprii (atenție la reclamă). Încercați să dați un aspect cât mai plăcut articolului creat, folosind diferite opțiuni. Articolele trebuie să aibă minim patru-cinci rânduri de text și dacă este posibil o poză descriptivă. Aveți voie să deschideți 5 articole pe zi în această secțiune. Alte informații: Articolele vor fi închise de către moderatorii secțiunii după 24 ore de la crearea acestora, permițând astfel userilor posibilitatea de a discuta pe tema respectivă în perioada determinată.
 7. Aici discutati ce vrea bibilica voastra
 8. Paginile oficiale ale comunitatii KRIPT. Intra in grup, da-ne un share pe facebook si alatura-te clanului nostru. Steam Group Facebook page GameTracker Clan
 9. In aceasta categorie puteti face anunturi despre vanzari / cumparari / schimburi. Regulament: Nu sunt permise vanzarea conturilor de tip trackere. Nu sunt permise topicurilor de tip "Caut Moderator pentru forum sau admini pentru server" s.a.m.d. Nu sunt permise toopicurile in care se ofera sub-domenii gratuite. Nu sunt permise topicuri in care cereti/oferiti sponsorizari. Nu sunt permise comercializarile (vanzarea-cumpararea) de baze de date (se considera warez). Nu sunt permise subiectele facute de membrii cu reputatie de "Utilizator neserios ( tepar )" Nu aveti voie sa criticati pretul/lucrul/serviciul impus de initiatorul topicului ! Nu se permite ridicarea subiectelor cu mesaje gen "UP!" , folosim butonul "Bump this topic". Nu sunt permise mesajele de tipul "tepar, nu recomand" sau simplu "tepar" fara dovezi alaturi sunt sanctionate cu avertisment. Recomandarea care nu este insotita de o dovada se sanctioneaza cu avertisment. Despre reclama: Este strict interzisa chiar si cu [dot], topicul va ajunge la cos si avertisment. Exceptie : cand vindeti domeniu/domenii si nu aveti webhost puteti trece si extensia gen : https://www.kript.ro * Orice regula care va fi incalcata se va sanctiona cu avertisment si trimiterea topicului la cos (WARN).
 10. In acest topic fiecare raspunde la intrebarea: Ce ai face daca ai avea un cont de Steam cu toate jocurile? Ex: M-as juca tot cs:go ca e jocul meu preferat si nu prea schimb jocurile
 11. In acest topic va veti prezenta tema pe care voi o aveti pe steam si motivul pentru care va place. Ex: Eu folosesc aceasta tema de Steam , Metro Steam , deoarece m-am saturat de cea Basic de la steam si cu aceasta tema este mult mai usor de lucrat. http://steamskins.org/metro-skin-for-steam/
 12. Ce va mai jucati pe Steam, multiplayer inafara de cs? Joaca cineva gta 5, rocket league, pubg? Ce v-ati luat de summer sale pana acum? Mi-am luat printre altele CSS si HALF-LIFE ca imi era dor sa ma joc, cred ca o sa fac un server din fiecare, luati-va ca sunt ieftine, CSS pentru cei care n-ati jucat e varianta pe steroizi a lu 1.6, e mult mai misto decat ma asteptam
×
×
 • Create New...