Jump to content

.ƓσらѕƐη.

Co-Administrators
 • Content Count

  120
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

.ƓσらѕƐη. last won the day on March 26

.ƓσらѕƐη. had the most liked content!

Community Reputation

5 Begginer

1 Follower

About .ƓσらѕƐη.

 • Rank
  → мαи ωιтн ναłυє ←

Recent Profile Visitors

635 profile views
 1. https://artw0rkgossen.tumblr.com alege fratili meu stock de aici stock inseamna poza daca nu stii :)) sau pune o poza care vrei tu nu este obligatoriu sa iei de acolo am vrut doar sa te ajut...dau edit cand alegi EDIT : https://postimg.cc/7CfV6PGk
 2. https://postimg.cc/3kfqnHxw https://postimg.cc/V0wZdfDK https://postimg.cc/RJTstkY4 noi cerem help si pe el il doare in cur si ne omoara admin degeaba
 3. Nick-ul tau (virtual): Flapjack` Varsta: 18 CNP (primele 7 cifre): 5001221 STEAM (Da/Nu): da Ore jucate pe server (numeric+link gametracker) : o sa fac cand de curand posibil Ai citit regulamentul?: da Cuvantul magic: bbkript Experienta BB: multa Poti intra pe TEAMSPEAK?: da
 4. Ştiaţi că… Bicicleta este considerată vehicul, iar cel ce o conduce este şofer? Prin Convenţia de la Viena privind traficul rutier din 1968 bicicleta este considerată ca fiind un vehicul iar codurile rutiere din multe ţări reflectă aceste definiţii, impunând ca acestea să respecte anumite prevederi legale, inclusiv chiar obținerea unui permis pentru conducerea pe drumuri publice. Primul mijloc de transport uman care folosea două roţi legate inventat de baronul german Karl von Drais, este considerat strămoşul bicicletei moderne. A fost prezentat publicului din Mannheim în vara anului 1817 şi celui din Paris în anul 1818. Biciclistul s-a urcat pe rama de lemn susţinută de doua roţi şi a împins vehiculul cu picioarele în timp ce conducea roata din faţă. Primul vehicul mecanic deplasat pe 2 roţi a fost construit de către Kirkpatrick MacMillan un fierar scoţian, în anul 1839. Acesta a fost asociat şi cu prima infracţiune din transport, atunci când un ziar din Glasgow a anunţat în anul 1842 un accident în care un “domn anonim din Dumfries-shire… care mergea cu o bicicletă… cu un design genial ” a lovit o fetiţă din Glasgow şi a primit o amendă de 5 shillingi.
 5. Ştiaţi că… Cel mai vechi castel medieval din lume este Krac des Chevaliers? Denumit şi Cetatea Cavalerilor Ospitalieri este un castel al cruciaţilor din Siria şi a fost construită în mare parte în anul 1031 în timpul Cruciadelor, de către emirul din Homs. În anul 1099, în timpul primei cruciade, cavalerii sub conducerea lui Raymond IV de Toulouse în drum spre Ierusalim, ocupă cetatea timp de 10 zile, după care pleacă şi asediază oraşul Arqa, cetatea rămânând sub stăpânirea musulmanilor. Locul unde se afla Krak des Chevaliers a fost ocupat de o asezare a curzilor în secolul XI, fapt pentru care s-a numit iniţial castelul Curzilor, mai apoi devenin Krac de l’Ospital şi în secolul al XIX-lea a fost denumit Krak des Chevaliers. Din anul 2006 se afla si el pe lista patrimoniului universal UNESCO.
 6. Ştiaţi că… În România a fost descoperit cel mai vechi papirus întreg din Europa? Singurul papirus din Romania, descoperit în urmă cu peste 50 de ani, este scris în limba greacă veche şi este unic, fiind singurul papirus întreg din Europa care datează din secolul IV iHr. Acesta a fost descoperit la Mangalia în anul 1959 şi a fost trimis, în acelaşi an în Rusia, pentru restaurare şi conservare. Ulterior nu s-a mai stiut nimic despre el, dar în vara anului 2011 acesta a fost predat reprezentantilor Muzeului de Arheologie „Callatis”.
 7. Ştiaţi că… Mănăstirea Peri din Maramureş este cea mai înaltă biserică de lemn din lume? Iniţial a fost ridicată o biserică din piatră, iar pentru o perioadă de 312 ani aici şi-a avut sediul Episcopia Română a Maramureşului. Mănăstirea purta pe vremea voievozilor Dragoşeşti hramul Sfântul Arhanghel Mihail. Datorită trecerii timpului vechea mănăstire din piatră s-a distrus în anul 1783. Mănăstirea din lemn Săpânţa Peri a fost înfiinţată în anul 1997, la hotarul satului Săpânţa, din dorinţa de a reînnoda tradiţia istorică a vechii Mănăstiri Sfântul Arhanghel Mihail, din Peri, Maramureş, astăzi pe teritoriul Ucrainei. Este construită din lemn de stejar, pe un soclu de piatră iar turla are 78 de metri înălţime. Biserica a fost construită în stil maramureşean fiind placată iniţial cu 8,5 kilograme de aur, iar crucea este înaltă de şapte metri, la rândul ei fiind învelită cu patru kilograme de aur.
 8. Ştiaţi că… Sparanghelul (Asparagus) întăreşte sistemul imunitar? Sparanghelul (asparagus officinalis) cunoscut şi sub numele de asparagus este plantă de cultură originară din America de Nord şi aclimatizată cu succes şi în Europa. În România este cultivat în sere dar se poate achiziţiona din magazinele de legume. Planta are în pământ un rizom puternic, frunzele sunt reduse la solzi, iar ceea ce se dau drept frunze sunt de fapt ramificatii liniare ale tulpinii. Florile sunt mici, alb-verzui şi dispuse la subsuara ramurilor. Fructele sunt roşii. Printre elementele chimice din compoziţie se numără: proteine, asparagină, lipide, carbohidraţi, fito-hormoni, enzime, glicozide steroidale, celuloză, săruri minerale. Sparanghelul scade nivelul colesterolului şi al concentraţiei de grăsime din sânge, reglează metabolismul colesterolului, curăţă arterele de colesterol, revigorează ficatul şi are un ridicat potenţial antioxidant putând astfel preveni hipercolesterolemia, ateroscleroza şi alte afecţiuni cardiovasculare. Medicinele tradiţionale orientale folosesc rădăcina uscată de asparagus pentru proprietăţile sale tonice, de galactagog (măreşte secreţia de lapte), afrodisiac, antispasmodic, antiulceros, şi antiinflamator. Rădăcina mai este folosită în tratamentul bolilor de nervi şi de ficat, a diareei, dipepsiei (indigestie cu dureri deasupra ombilicului), a dizinteriei, a tumorilor, etc. De asemena s-a constatat că are un efect benefic asupra sistemului imunitar, precum şi un puternic efect antioxytocic (împotriva avortului spontan).
×