Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Ştiaţi că… Stadionul Wembley din Londra a găzduit şapte finale ale celei mai importante competiţii continentale intercluburi? Noul stadion Wembley din Londra este, după Camp Nou din Barcelona, al doilea cel mai mare stadion al Europei precum şi gazda echipei naţionale a Angliei. Vchiul stadion cu acelasi nume a fost construit în anul 1923 pentru British Empire Exhibition din anul 1924 şi a fost gazda multor meciuri memorabile, fiind considerat “casa fotbalului” mondial. Stadionul Wembley se redeschide în mod oficial pe data de 19 mai 2007, găzduind finala FA Cup dintre Chelsea şi Manchester United. Cea mai importantă caracateristică a arenei este arcada înaltă de 133 de metri care, împreună cu întinderea de 315 metri, este cea mai lungă structură de acoperis din lume. Acoperişul retractabil este înalt de 52 de metri şi chiar daca nu acoperă în întregime terenul de joc, reuşeşte să ferească de ploaie absolut toate locurile din tribune, Wembley are cel mai mare acoperiş din lume.
 3. Ştiaţi că… Marea Schismă a Creştinismului s-a produs in 1054? Astfel pe plan spiritual ruptura dintre Roma şi Constantinopol s-a produs lent, punctul culminant fiind excomunicarea reciprocă a celor două biserici ce a avut loc în anul 1054, numită şi Marea Schismă. Lumea creştină s-a împărţit şi astfel au luat naştere două Biserici separate: cea Ortodoxă cu centrul la Constantinopol şi cea Romano-Catolică cu centrul la Vatican. Încă de la începuturi, Biserica a acordat un statut special unor episcopi, numiţi patriarhi: episcopul Romei, episcopul Alexandriei şi episcopul Antiohiei. Lor li s-au alăturat episcopul Constantinopolului şi episcopul Ierusalimului, confirmaţi în cadrul Conciliului din Calcedon din anul 451. Constantinopolul a solicitat o poziţie mai înalte în consiliu bazându-se pe argumentul că era “Noua Romă”, pe când, patriarhul Romei considera că el, ca succesor al Sfântului Petru, primul dintre apostoli, trebuia să aibă întâietate. Papa Leon al IX-lea (1049-1054) şi Patriarhul Constantinopolului Mihail I Cerularie (1043-1058) au desăvârşit ruptura definitivă dintre cele două biserici, în urma unor dezacorduri ireconciliabile datorate luptei pentru supremaţie în lumea creştină, precum şi divergenţe teologice.
 4. Ştiaţi că… Leonardo da Vinci a inventat foarfeca? Acesta a fost un pictor, sculptor, arhitect şi om de ştiinţă italian, reprezentând spiritul universalist al Renaşterii şi rămâne unul dintre oamenii cei mai importanţi din acea epocă. Leonardo da Vinci avea dorinţa ambiţioasă de a nu lăsa să-i scape nimic din cele ce se petrec în universul accesibil omului. Astfel el elaborează tot felul de unelte, îndeosebi compasuri bazate pe folosirea paralelogramului articulat, compasuri parabolice, eliptice, proporţionale. Leonardo a debutat ca pictor la numai 14 ani, având un talent deosebit în această artă. Tabloul “Bunavestire”, aflat în colecţia Galeriei Uffizi din Florenţa este o lucrare de început a lui Leonardo, iar în anul 1478 pictează tablourile a două Madone, dintre care una se crede că ar fi “Madonna Benois”, aflată în colecţia muzeuluiu Ermitage din St. Petersburg.
 5. Ştiaţi că… Primul ursuleţ de pluş a fost creat în anul 1903? Această jucărie a fost creată de Morris şi Rose Michtom proprietari ai unui magazin de jucării inovatoare din Brooklyn, New York. În Statele Unite se considera că denumirea ursuleţului de pluş – teddy bear – este în strânsă legătura cu numele preşedintelui Theodore Roosevelt, a cărui porecla era “Teddy”. Rose Michtom a creat un ursuleţ de jucărie şi datorita faptului ca era expus în fereastra magazinului cu denumirea de “Teddy’s Bear” s-a dovedit a avea un succes deosebit la public. În epoca contemporană, ursuleţul de pluş este una din cele mai cumparate jucării.
 6. Ştiaţi că… Primul contraceptiv cunoscut este bãlegarul de crocodil? Astfel din balega de crocodil se prepara un ceai care, dacă era băut după actul sexual, scădea drastic posibilitatea ca o femeie să rămâna însărcinată. Această metodă era folosită de către egipteni în jurul anului 2000 îHr. Un text medical chinez datat in jurul anului 2700 îHr. conţine ceea ce se considera a fi cele mai vechi instructiuni privitoare la controlul naşterilor şi anume o reţetă pentru un agent abortiv. O altă metodă folosită de femeile canadiene pentru a se feri de sarcină era un amestec de vin cu testicule pişate de castor. Romanii au contribuit la dezvoltarea contracepţiei prin folosirea vezicii urinare de capră ca prezervativ, iar în jurul anului 1770, Cassanova popularizează prezervativele pentru controlul infecţiei şi contracepţie.
 7. Da, ati citit bine: avem deja parte de canalele HBO (cu toata suita lor: HBO, HBO2, HBO3, Cinemax, Cinemax2 etc.), dar si de doua platforme online: deja bine-cunoscuta HBO GO, dar si HBO Now (care inca nu este disponibil la noi). Asta, ca sa nu mai vorbim despre concurenta: Netflix, Hulu sau Disney + (care urmeaza sa fie lansat in curand). AT&T, compania mama a Warner Media, care detine toata suita HBO, se pare ca va miza preponderent pe acest nou anuntat serviciu in viitor. Aici vor fi disponibile atat titlurile deja existente in portofoliul HBO, cat si release-urile noi, ale companiei infiintate de fratii Jack, Harry, Sam si Albert, in 1923. Unul dintre titlurile pe care pariaza HBO Max este noul sezon din celebrul serial Friends, care urmeaza sa rule exclusiv pe platforma, incepand cu 2020, adica la un an dupa ce actualul contract cu Netflix va expira. Ramane de vazut daca ciorba reincalzita va avea succes acum. Acum, daca este sa analizez serios, ideea de a-l revedea pe Will Smith in Printul din Bel-Air, un alt serial care va fi (re)difuzat in exclusivitate de acestia, mi se pare tentanta. Insa, parca deja incepe sa semene cu Home Alone pe ProTV, nu credeti? Ramane de vazut daca piata platformelor de streaming media va permite dezvoltarea noului jucator. Deja este prea inghesuit totul acolo, iar unele dintre ele sunt detinute de aceleasi companii! Fun fact: Il mai tineti minte pe unchiul Phil, cel care il primeste pe Will Smith in casa sa din Bel Air? Ei bine, varsta lui Will este acum mai apropiata de a „unchiului” decat de cea a personajului jucat de el in serial. Iar apropo de asta, el a ajuns acolo doar pentru ca fiscul american il executase silit si avea nevoie de bani. Astfel a decis sa mearga la auditie. Restul e istorie…
 8. Hongmeng OS, nelansat si totusi deja celebru, nu va fi un sistem de operare pentru telefoane. Asta spune Cathergine Chen, vice presidentele Huawei. Nici macar nu a fost gandit sa inlocuiasca Androidul. Informatia este oficiala si a fost dezvaluita la o conferinta de presa din Belgia. Hongmeng OS este inregistrat ca un trademark, dar este gandit doar pentru uz industrial si a fost dezvoltat cu mult timp inaintea scandalului dintre SUA si China. Tot ea mai spune ca acest sistem de operare nu seamana cu Android, nu este la fel de rapid si nici nu a fost gandit sa fie o alternativa. Interesant este faptul ca a inceput sa se vorbeasca despre acest sistem de operare imediat dupa interdictia lui Trump, lasand prezumtia ca Huawei ar putea oricand sa inceapa un sistem de operare nou pentru smartphone-uri.
 9. In toamna vom vedea noile modele iPhone, iar internetul este in priza. Apple este in centrul atentie in fiecare toamna deoarece toata lumea se asteapta la inovatii. Ultimii ani nu au adus nimic cu adevarat inovator, insa lumea continua sa fie cu ochii in patru. Noile modele au ajuns deja la Youtuberi. Producatorii de carcase au deja machetele pentru a putea realiza carcase, deci se stie cum vor arata noile modele. Spre bucuria noastra nu vor arata ca un ciclop, asa cum prezenta primul zvon. In schimb, zvonurile din ultima vreme sunt adevarate. BINE CA NU ARATA ASA Noile modele vor veni cu setup triple camera intr-o zona patrata de pe spate. Zona in care sunt asezate camerele seamana cu ecranul lui Apple Watch. Doar modele de top vor veni cu 3 camere principale, in timp ce noul XR va avea tot o singura camera foto si tot un ecran LCD mediocru. In schimb USB Type C este inca un vis pentru Apple caci noile modele vor veni tot cu Lightning.
 10. Comisia Europeana a aprobat achizitia operatiunilor locale ale UPC de catre Vodafone Romania. Aceasta actiune face parte dintr-o tranzactie de 18.4 miliarde de euro intre Vodafone Group si Liberty Global, prin care gigantul rosu preia activitatile companiei din Germania, Romania, Cehia, Ungaria. Nu este o noutate caci stiam despre aceasta achizitie de mai bine de 1 an, insa CE a aprobat abia acum achizitia. Astfel, Vodafone cumpara UPC Romania si preia toate serviciile. Vodafone doreste sa fie un competitor si mai puternic in raport cu pozitiile dominante de pe piata de comunicatii electronice, asumandu-si rolul de catalizator pe zona de inovatie si digitalizare a societatii. Prin achizitia UPC, se creeaza o competitie sustenabila si eficienta in cadrul industriei locale de telecomunicatii, ceea ce va contribui la cresterea gradului de digitalizare a societatii romanesti. Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România: „Astăzi am primit vești îmbucurătoare! Pentru Vodafone România, acesta este un pas important spre a deveni un operator consolidat, convergent, care va putea oferi cele mai bune servicii de piața de comunicații fixe și mobile, internet și televiziune. Vreau să mulțumesc în special echipei mele extraordinare, care pune pasiune și dedicare în tot ceea ce face. Suntem cu toții foarte entuziasmați să primim UPC în familia Vodafone în următoarele săptămâni și suntem convinși că, împreună, vom aduce contribuții importante sectorului de comunicații electronice, poziționând România pe o traiectorie ascendentă în ceea ce privește digitalizarea. De acum încolo, împreună cu echipa UPC, vom continua să urmărim țelul nostru de a deveni operatorul preferat al tuturor românilor” Mihnea Rădulescu, CEO UPC România: “Ne aflăm într-un moment important din istoria UPC România în urma primirii acordului din partea Comisiei Europene de a ne alătura unuia dintre cei mai puternici operatori la nivel european. De-a lungul timpului, ne-am concentrat eforturile pentru a inova și a aduce servicii de cea mai înaltă calitate clienților noștri, prin contribuția întregii echipe UPC România. Sunt mândru de echipa noastră extrem de dedicată și ambițioasă, care a obținut performanțe remarcabile și a contribuit semnificativ la realizarea acestei tranzacții. După finalizarea acesteia, alăturarea operațiunilor UPC România şi Vodafone România va aduce beneficii relevante la nivelul consumatorilor, precum și al întregii industrii telecom, prin accelerarea inovației și a competitivității. Așteptăm cu încredere momentul în care vom începe să colaborăm cu Vodafone și ne vom uni forțele pentru a contribui la crearea unui jucător puternic pe piața de telecom.”
 11. Design-ul lui Samsung Galaxy Note 10 este oficial, il stim, l-am vazut in ultimele scapari de pe net de la surse sigure. Acum aflam si specificatiile sau cel putin o parte dintre ele. Note 10 ar putea fi cel mai complet telefon de anul acesta, dar si unul foarte scump. Varianta de top a lui Galaxy Note 10 o sa vina, cel mai probabil, cu 12GB de RAM, 512GB de stocare si 5G. Asta spune ultimul zvon despre acest model. Mai mult de atat, ar putea exista si o versiune de 1TB stocare fara slot microSD. De ce fara slot de card? Pentru ca un card microSD ar incetini telefonului. O versiune mai lite ar putea avea 8GB de RAM, 256GB de stocare si 4G. Indiferent de varianta memoria va fi UFS 3.0, adica cea mai rapida in acest moment din piata. Incarcarea va fi si ea ridicata la 45W, iar pretul va fi unul pe masura, probabil pe la 5000 lei in Romania.
 12. AMD a venit cu noul proces de fabricatie pe 7nm chiar acum, noile procesoare Ryzen 3000 sunt disponibile si sunt realizate in noul proces de fabricatie. In tot acest timp, Intel ne promite 7nm in urmatorii 2 ani, dar cu jumatate de gura. Daca ma intrebati pe mine, Intel nu a mai venit cu ceva nou de aproape 10 ani. Tot aceeasi ciorba reincalzita, mult marketing agresiv si cam atat. Drept dovada, pentru ei 7nm este un vis pe care nu stiu nici ei sigur daca il vor duce la bun sfarsit in urmatorii 2 ani. Despre 10nm nici nu are rost sa mai discutam. Este de scurta durata si il regasim doar pe laptop-uri, fiind aproape imposibil sa-l regasim si pe procesoarele desktop. Procesul de 10nm a tot continuat sa intarzie si probabil nu o sa il mai vedem niciodata gata. Iar cei 7nm pe care ii promite Intel vor fi gata in urmatorii 2 ani, asta daca nu cumva va exista si aici o amanare.
 13. Nr: (un număr random de la 0-35) 15 Ai intrat în grup?: (da/nu + dovadă screenshot) Da
 14. Nr: (un număr random de la 0-35) : 16 Ai intrat în grup?: (da/nu + dovadă screenshot) : Da
 15. Nick:tkiller Nume real:Andrei Varsta:16 Grad dorit Moderator De ce doresti grad?:Deoarece imi place acesta comunitate si vreau sa creasca Vechime Forum: Cateva zile
 16. Last week
 17. Nr: 18 Ai intrat în grup?: Da: https://imgur.com/a/QgfyWEL
 18. Nume server:cs.kript.ro Mod:clasic De câţi admini ai nevoie?:15 Steam ON/OFF:nu conteaza Contact:pm pe forum Model : Nick: Varsta: Steam: Contact: Motiv:
 19. De început îți voi oferii moderator Dacă vei activa pe forum,vei primi up
 20. Nick: ddar Nume real: Alex. Vârsta: 18 Grad dorit ( Super-Moderator / Moderator ) : Nu am nici-o preferinta :D De ce dorești acest grad?: Deoarece imi omor timpul cu ceva si am zis de ce sa nu dau o mana de ajutor daca tot am timp liber. Vechime forum: - Cu ce ai ajutat până acum comunitatea: Momentan cu nimic.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...